Pcapy setup

A forum for general discussion of the Python programming language.

Pcapy setup

Postby quickmalc » Fri Mar 01, 2013 4:55 pm

I am running python setup.py install for the above and i am getting an issue:-
in file included from pcapdumper.cc:14:0:
pcapdumber. h:16:16 error pcap_dumper_t was not declared in ths scope
pcapdumber. h:16:31 error pcap_dumper was not declared in ths scope

etc.

I have installed tcpdump and dependances have tryed diffrent versions

any help would be useful

I am using python 2.7 on a linux m/c using ubuntu


thanks
quickmalc
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:44 pm

Re: Pcapy setup

Postby Yoriz » Fri Mar 01, 2013 5:09 pm

Hi, welcome to the forum.
I don't know anything about that module are you sure you have all the requirements covered.


    Requirements
    A Python interpreter. Versions 2.1.3 and higher.
    A C++ compiler. GCC G++ 2.95, as well as Microsoft Visual Studio 6.0 or MSVC 2003 depending on the Python version.
    A Libpcap 0.9.3 or newer. Windows users should have installed WinPcap 4.0 or newer.

If you do hopefully someone else will be able to assist you.
New Users, Read This
Join the #python-forum IRC channel on irc.freenode.net!
Spam topic disapproval technician
Windows7, Python 2.7.4., WxPython 2.9.5.0., some Python 3.3
User avatar
Yoriz
 
Posts: 838
Joined: Fri Feb 08, 2013 1:35 am
Location: UK

Re: Pcapy setup

Postby micseydel » Fri Mar 01, 2013 8:28 pm

If you're using Ubuntu, just put this in a terminal
Code: Select all
sudo apt-get install python-pcapy
Join the #python-forum IRC channel on irc.freenode.net!

Please do not PM members regarding questions which are meant to be discussed publicly. The point of the forum is so that others can benefit from it. We don't want to help you over PMs or emails.
User avatar
micseydel
 
Posts: 1369
Joined: Tue Feb 12, 2013 2:18 am
Location: Mountain View, CA

Re: Pcapy setup

Postby quickmalc » Tue Mar 05, 2013 11:47 am

Hi

thanks for your replys.

I have used the apt-get install python-pcapy to install.

Would it be more useful if i take a full screen shot of the issue.

There are a few documents on the issue all point to not having tcpdump installed, but i have installed this and all the dependances.

regards
quickmalc
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:44 pm


Return to General Discussions

Who is online

Users browsing this forum: Marbelous and 2 guests